Sałatka makaronowa z kurczakiem, ogórkiem i czerwoną fasolą


Przedstawiam Wam przepis na najlepszą sałatkę makaronową, Przepis na nią powstał zupełnie przypadkiem dzięki sprzątaniu lodówki, ale od tamtej pory bardzo często ją przygotowuje, Jest przepyszna i bardzo szybka w przygotowaniu. Polecam i zapraszam do posmakowania.

Składniki na 3 porcje
60 g makaronu kokardki
150 g mięsa z piersi kurczaka
 80 g czerwonej fasoli z puszki
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka nasion słonecznika
1 łyżka pestek dyni
1 plaster (ok. 40 g) sera typu feta
ogórek świeży
1/2 kubeczka jogurtu
koper
przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka słodka, lubczyk

Sposób przygotowania
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Kurczaka kroimy w małą kostkę i smażymy na oleju rzepakowym z przyprawami.
3. Nasiona słonecznika i pestki dyni prażymy na patelni.
4. Ugotowany makaron, kurczaka łączymy z resztą składników i doprawiamy do smaku.

Kaloryczność
1 porcja to ok. 375 kcal

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza