Pasta z pieczonego łososia


Kochani mam dla Was przepis na przepyszną pastę z pieczonego łososia do pieczywa. Koniecznie posmakujcie. Robi się ją bardzo szybko, a smak jest genialny.

Składniki na 2 porcje
250 g łososia
2 łyżki jogurtu naturalnego
koper
szczypiorek
kiełki rzodkiewki
przyprawy: sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny

Sposób przygotowania
1. Łososia oprószamy solą i pieprzem ziołowym i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem około 20 minut.
2. Upieczonego łososia schładzamy, oddzielamy od skóry, pozbywamy się ości i delikatnie rozdrabniamy.
3. Łososia łączymy z jogurtem naturalnym, kiełkami rzodkiewki, koperkiem, szczypiorkiem i doprawiamy pieprzem.

Kaloryczność
1 porcja to ok. 198 kcal

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza