Pasta jajeczna z awokado i serem feta


Pasty jajeczne to coś co uwielbiam! Bardzo często stanowią moje śniadanie lub kolację. Są bardzo sycące, jednocześnie bardzo smaczne. Ich dużą zaletą jest czas przygotowania. Robi się je naprawdę szybko, można przygotować je także dzień wcześniej, albo przyrządzić dwie porcje tzn. jedną porcję zjeść na kolację, a drugą na śniadanie. Moi Podopieczni bardzo lubią takie rozwiązanie.
Dzisiaj przedstawię Wam przepis na pastę jajeczną, która jest bombą zdrowia i smaku! Pełnowartościowe białko pochodzące z jajek i doskonałej jakości tłuszcz pochodzący z awokado sprawiają, że pasta ma wiele właściwości prozdrowotnych. Polecam i zachęcam do wypróbowania.

Składniki na 2 porcje
3 jajka
1/2 awokado
1/2 kubeczka  g jogurtu naturalnego
40 g sera typu feta
koper
opcjonalnie 1 ząbek czosnku
przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Ugotowane jajka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy pokrojone awokado, jogurt, ser feta, koper. Doprawiamy do smaku. Opcjonalnie można dodać mały ząbek czosnku.

Kaloryczność 
1 porcja to ok. 230 kcal

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza