Kokosowy omlet biszkoptowy z prażonym jabłkiem


Kokosowy omlet biszkoptowy z prażonym jabłkiem. Dla osób na diecie eliminacyjnej i nie tylko. Ten omlet ma także niski indeks glikemiczny więc nada się dla insulinoopornych. Koniecznie zróbcie na niedzielne leniwe śniadanie.

Składniki na 1 porcję
2 jaja
2 płaskie łyżki mąki kokosowej
1 jabłko
cynamon
2 łyżeczki erytrytolu
1 łyżeczka oleju rzepakowego
1 łyżka płatków migdałowych

Sposób przygotowania
1. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy żółtka, erytrytol, mąkę kokosową. Mieszamy.
2. Masę jajeczną smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
3. Jabłko kroimy w kostkę i prażymy na patelni z cynamonem.
4. Gotowego omleta przekładamy jabłkami i posypujemy płatkami migdałowymi.

Kaloryczność
1 porcja to ok. 440 kcal

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza