Kaszotto z kaszy jęczmiennej z delikatnym dorszem i warzywami


Kaszotto z dorszem i kaszą jęczmienną, pyszne i delikatne danie na zimowy obiad! Polecam i zachęcam do posmakowania.

Składniki na 1 porcję
200 g fileta z dorsza
50 g kaszy jęczmiennej
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka kukurydzy
1 cebula
1/2 małej marchewki
1/4 czerwonej papryki
koper
przyprawy: sól, pieprz ziołowy

Sposób przygotowania
1. Kaszę jęczmienną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Cebulę szklimy na oleju rzepakowym, dodajemy warzywa, pokrojoną rybę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podsmażamy aż dorsz zbieleje.
3. Dodajemy ugotowaną kaszę. Mieszamy i gotowe danie posypujemy koperkiem.

Kaloryczność
1 porcja to ok. 454 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz