Kaszotto z kuskusem perłowym, kurczakiem i warzywami



Kolejny przepis z serii OBIAD W 15 MINUT. Tym razem kuskus perłowy w roli głównej w towarzystwie warzyw i kurczaka! Zdrowo i sycąco. 

Składniki na 3 porcje
150 g kaszy kuskus (kuskus perłowy)
300 g mięsa z piersi kurczaka
1 cebula
1/2 mrożonki (cukinia, marchew, fasolka szparagowa, papryka)
3 łyżki oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
przyprawy: sól, pieprz, lubczyk

Sposób przygotowania
1. Kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Na oleju szklimy cebulę, dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę i mrożonkę. Podsmażamy aż mięso zbieleje i warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku. Mieszamy z ugotowaną kaszą.

Kaloryczność
1 porcja to ok. 385 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz