Sałatka ze szpinakiem, burakiem i chrupiącym słonecznikiem


Ta sałatka to połączenie lekkich letnich warzyw z jesienią. Słodki burak, odrobina słonej fety i chrupiące nasiona słonecznika to doskonałe połączenie. Uwielbiam tę sałatkę! 

Składniki na 1 porcję
garść szpinaku
1 mały ogórek gruntowy
kilka pomidorków cherry
1 łyżka nasiona słonecznika
plaster sera fety
1 mały burak
łyżeczka musztardy francuskiej
łyżka oliwy z oliwek/oleju rzepakowego 
koper
pieprz

Sposób przygotowania
1. Warzywa i ser kroimy skrapiamy dressingiem z musztardy francuskiej i oleju/oliwy. Sałatkę posypujemy koperkiem i prażonymi nasionami słonecznika. Doprawiamy pieprzem.

Kaloryczność
1 porcja to ok. 195 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz