Makaron z fasolką, pieczarkami i suszonymi pomidorami


Makaron z fasolką, pieczarkami i suszonymi pomidorami to obiad do zrobienia w zaledwie 15 minut! Przepis dla zabieganych i nie tylko!

Składniki na 3 porcje
150 g makaronu świderki
1 puszka fasoli pinto/białej/czerwonej
6 średnich pieczarek
6 suszonych pomidorów
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki oleju rzepakowego
koperek
przyprawy: sól, pieprz ziołowy, lubczyk

Sposób przygotowania
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Cebulę szklimy na oleju rzepakowym dodajemy pieczarki mogą być uprzednio zblanszowane, suszone pomidory doprawiamy do smaku.
3. Podsmażone warzywa łączymy z ugotowanym makaronem. Gotowe danie posypujemy koperkiem.

Kaloryczność
1 porcja to ok. 340 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz