Gołąbki z miksem kasz, suszonymi pomidorami i fasolą


Jakiś czas temu publikowałam recepturę na tradycyjne gołąbki w nieco odchudzonej wersji TUTAJ . Dzisiaj przepis dla wszystkich, którzy są zwolennikami diety roślinnej. Zapraszam!

Składniki na gołąbki dla 3-4 osób
(ilość sztuk jaka wyjdzie z tej porcji zależy od wielkości liści kapusty)
1 woreczek mixu kasz z Biedronki (bulgur, gryczana, suszone pomidory, pestki dyni)
50 g kaszy bulgur
3/4 puszki czerwonej fasoli
kilka suszonych pomidorów
kapusta
przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania
1. Kasze gotujemy do miękkości.
2. Kapustę parzymy we wrzątku i ściągamy liście.
3. Do ugotowanych kasz dodajemy suszone pomidory, fasolę, doprawiamy do smaku.
4. Farsz nakładamy na liście i zwijamy gołąbki.
5. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy niewielką ilością wody i pieczemy ok. godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz