Delikatny omlet biszkoptowy


Mam dla Was przepis dla pyszne śniadanie! Omlet biszkoptowy! Do porannej kawy idealny! Takie śniadanie i dzień od razu staje się piękniejszy!

Składniki na 1 porcję
2 jajka
1 łyżka mąki
1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru
2 łyżki mleka
1 łyżeczka słodzidła (ksylitol/erytrytol)
1 łyżeczka oleju rzepakowego/masła klarowanego 
2 łyżki jogurtu naturalnego
garść (malin, borówek amerykańskich)
1 łyżeczka płatków migdałowych
1 łyżeczka dżemu truskawkowego niskosłodzonego

Sposób przygotowania
1. Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy słodzidło, żółtka, mleko, mąkę i budyń. Delikatnie mieszamy.
2. Masę jajeczną wlewamy na rozgrzaną patelnię skropioną tłuszczem.
3. Omleta smażymy na wolnym ogniu z obu stron do zarumienienia.
4. Na gotowego omleta dodajemy dodatki.

Kaloryczność
Omlet z dodatkami to ok. 415 kcal
Omlet bez dodatków to ok. 295 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz