Spaghetti ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i białą fasolą


Uwielbiam makarony a Wy? Dzisiaj mam dla Was przepis na makaron w wersji wegetariańskiej! Ten przepis to petarda! Pycha! Polecam!

Składniki na 4 porcje
200 g makaronu spaghetti
1 puszka białej fasoli
kilka suszonych pomidorów
3 łyżki oleju rzepakowego
1 mała cebula
400 g świeżego szpinaku
1 ząbek czosnku
przyprawy sól, pieprz ziołowy, lubczyk
parmezan

Sposób przygotowania
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Cebulę szklimy na oleju rzepakowym dodajemy suszone pomidory, szpinak i czosnek. Podsmażamy aż szpinak straci swoją objętość, następnie dodajemy fasolę doprawiamy do smaku.
3. Warzywa łączymy z ugotowanym makaronem. Gotowe danie posypujemy parmezanem.

Kaloryczność
1 porcja to ok. 390 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz