Sałatka z kalafiorem, jajkiem i ogórkiem


Lekka sałatka na śniadanie, obiad i kolację. Mięciutki kalafior, chrupiący ogórek i lekki sos jogurtowy to pyszne połączenie!

Składniki na 3 porcje
kilka różyczek kalafiora (ok. 2-3 na osobę)
3 jajka
2 ogórki
3 łyżki kukurydzy
1 plaster sera fety
1/2 kubeczka jogurtu naturalnego
koper
przyprawy: sól, pieprz
1 ząbek czosnku (opcjonalnie jeśli lubicie sos czosnkowy)

Sposób przygotowania
1.Kalafiora gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy ok. 6 minut.
2.Ugotowanego kalafiora delikatnie rozdrabniamy, ogórka i jajka kroimy, dodajemy kukurydzę, koperek, ser feta.
3.Gotową sałatkę polewamy sosem jogurtowym (jogurt naturalny, sól, pieprz, czosnek- opcjonalnie).

Kaloryczność
Cała sałatka to ok. 450 kcal
1 porcja to ok. 150 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz