Gulasz z indyka z papryką i pieczarkami


Delikatny, mięciutki gulasz z udźca z indyka z papryką i pieczarkami. To danie gości bardzo często w jadłospisach i jest ulubionym obiadem moich Podopiecznych. Ostatnio przygotowywałam je w domu na obiad i podałam je z kaszą jęczmienną i surówką z ogórków małosolnych i pomidorów. To połączenie to petarda!

Składniki na 3 porcje
400 g udźca z indyka
1/2 czerwonej papryki
kilka pieczarek
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki oleju rzepakowego
przyprawy: sól, pieprz ziołowy, lubczyk, majeranek, papryka słodka

Sposób przygotowania
1. Cebulę szklimy na oleju rzepakowym dodajemy paprykę, pieczarki i mięso. Dodajemy czosnek przyprawy i podsmażamy. Gdy mięso zbieleje podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości.

Kaloryczność
1 porcja to ok. 250 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz