Surówka z letnich warzyw z dresingiem jogurtowym


Bardzo lubię na obiad jajka sadzone, ziemniaki z koperkiem i do tego oczywiście surówka. Podaję Wam przepis na moją ulubioną. Jest bardzo prosta, ale przepyszna. Taką surówkę zawsze robiła mi moja Babcia. Delikatnie zmodyfikowałam jej przepis i zamiast śmietany i szczypty cukru dodałam jogurt naturalny i ksylitol.

Składniki na 1 porcję surówki
kilka liści sałaty masłowej
kawałek ogórka
2-3 rzodkiewki
kilka pomidorków cherry
szczypiorek
koperek
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz
odrobina octu do smaku
odrobina ksylitolu

Sposób przygotowania
1.Warzywa myjemy i kroimy i polewamy sosem jogurtowym.
2.Sos jogurtowy: jogurt mieszamy z przyprawami.

Kaloryczność
1 porcja to ok. 65 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz