Sałatka z kaszą jęczmienną, tuńczykiem i chrupiącymi warzywami


Sałatka z serii sprzątanie lodówki! Powiem Wam, że takie eksperymenty zawsze się udają. Ugotowałam na obiad kaszę jęczmienną, ale odrobinę mi zostało i aby nie marnować żywności przygotowałam z niej sałatkę. A Wy jakie macie pomysły na obiadowe resztki? Podzielcie się swoimi sposobami w komentarzu.

Składniki na 1 porcję
3-4 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej
50 g tuńczyka z puszki w oleju roślinnym
1 ogórek małosolny
2 rzodkiewki
3-4 pomidorki koktajlowe
kilka oliwek
koperek
przyprawy: pieprz
łyżka pestek dyni

Sposób przygotowania:
1. Warzywa kroimy i łączymy z ugotowaną kaszą, dodajemy koperek, pestki dyni, doprawiamy do smaku pieprzem.

Kaloryczność
1 porcja to ok. 260 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz