Fusilli z kurczakiem i chrupiącymi warzywami


Zdrowe danie można przyrządzić w zaledwie 15 minut. Wystarczy ugotować makaron i podsmażyć warzywa z mięsem na patelni. Gotowe! Smacznie, zdrowo i ekspresowo!

Składniki na 3 porcje
300 g fileta z kurczaka
150 g makaronu pełnoziarnistego
1/2 opakowania mrożonki lub ok. 200 g świeżych warzyw (marchew, groszek, fasolka szparagowa, kalafior, brukselka)
3 łyżki oleju rzepakowego
1 cebula
1 ząbek czosnku
przyprawy: sól, pieprz ziołowy, lubczyk, majeranek

Sposób przygotowania
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Cebulę szklimy na oleju rzepakowym dodajemy warzywa i kurczaka pokrojnego w kostkę. Gdy mięso zbieleje podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku.

Kaloryczność
1 porcja to ok. 390 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz