października 10, 2018

Ekspresowy gulasz z fasoli czerwonej i papryki


Bywają takie dni kiedy nie ma czasu na gotowanie. Dlatego zawsze w swojej spiżarni warto mieć puszkę fasoli, przecier pomidorowy i oczywiście świeże warzywa. Z tych kilku składników można wyczarować smaczne i błyskawiczne danie, dosłownie w 5 minut! To danie często gości u moich Podopiecznych jako ciepła kolacja lub piątkowy obiad.

Składniki na 2 porcje
1 puszka czerwonej fasoli
szklanka przecieru pomidorowego
1-2 papryki czerwone
2 łyżki oleju rzepakowego
1 cebula
ząbek czosnku
przyprawy: sól, pieprz ziołowy, ulubione zioła

Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy i szklimy na oleju rzepakowym. Dodajemy pokrojoną paprykę, czosnek, czerwoną fasolę (przepłukaną), pomidory. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi ziołami (np. oregano, zioła prowansalskie, lubczyk)

Kaloryczność
1 porcja to ok. 325 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz