lipca 12, 2017

Pikantna pasta z twarożku z suszonymi pomidorami.


Kanapki wcale nie muszą być nudne. Dowodem na to jest przepis na tę pastę. Tradycyjny twarożek w nowej odsłonie. Intensywnie pomidorowy, ostry. To zdrowie i smak w jednym.  Przygotowanie tej pasty zajmuje zaledwie kilka minut,  gra jest warta świeczki! Koniecznie posmakujcie i dajcie znam jak Wam smakowało! 


Składniki na 3 porcje
180 g półtłustego twarogu
5 plastrów suszonych pomidorów
(dobrze odsączonych z oleju)
1 łyżka oleju rzepakowego
¼ łyżeczki papryki ostrej
(można więcej lub mniej w zależności od ostrości jaką lubicie)
szczypta soli

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki blendujemy ze sobą. Dodajemy przyprawy.

Kaloryczność:
1 porcja to ok. 160 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz